Mam na imię Ilona, mam 23 lata. Jestem nowa na tym forum. Postanowiłam dołączyć do forum zapewne po to co każdy z Was, szukając otuchy i wsparcia osób, które mają ten sam problem... Z bólami męczę się już kilka ładnych lat. Zaczęły się one pewnie jakieś z 10 lat temu, z tym że początki były niegroźne. A teraz potrafią dawać w kość. Bardzo długo szukałam pomocy u lekarzy, a diagnozę usłyszałam dopiero jakieś 2 lata temu. Co do krótkiej charakterystyki bólu, to zawsze boli mnie prawa strona, czemu towarzyszy zaczerwienienie i opadnięta powieka oka, łzawienie i promieniowanie na pół twarzy... Czasami ból szczęki i zalewanie potem. Jeszcze jak chodziłam do szkoły, przy regularnym trybie życia, bóle miałam bardzo regularne. Teraz kiedy pracuję na trzy zmiany, bóle stały się nieprzewidywalne. Z biegiem lat występują coraz to częściej, niezależnie od pory roku i dnia. Czasami powtarzają się kilka razy na dzień lub w nocy.. Trwają mniej więcej od 20 min. do 2h. Niekiedy odczuwam je (lżej) gdzieś tam głowie przez cały dzień... I to by było na tyle, tak pokrótce.
Poza bólami jestem szczęśliwą, młodą mężatką