Jestem posiadaczem tego ustrojstwa od jakiś 12 lat
byłem leczony w tomaszowie mazowieckim przez neurologa w szpitalu sterydami i pomogło na jakieś 2 lata, później znowu dostałem ataki i poszedłem do pomoc do doktora w Łodzi opisywanego na forum jako speca w tej dziedzinie. Fakt, pomógł mi lecząc mnie isoptinem 120 SR pomogło znowu na jakieś 2-3 lata.
W sumie myślałem że już ten gad jakim jest kbg o mnie zapomniał ale ...
Nie wiem czy to ma znaczenie / wpływ, ból który mam występuje u mnie w lewym oku a dokładniej oczodole ... i to też oko mam słabe ( wada +4 ) ale okularów nie noszę ..
Postanowiłem że zrobię sobie korekcję laserem no i poszedłem na badania klasyfikujące ... miałem znieczulane oko kroplami oraz robione różne badania no i dzień po tych badaniach klaster powrócił
lecę znowu na mocnych dawkach isoptinu ale nie pomaga .. poszedłem znowu do okulisty który robił mi te badania i powiedziałem o KBG on powiedział że to normalne że bóle wróciły bo chemicznie oko zostało potraktowane ( leki znieczulające, krople )
Już tydzień mnie trzyma ... level 6-7 a czasem wskakuje na 8
Teraz chciałbym się Was zapytać czy może ktoś z Was kto ma przypadłość KBG miał robiony zabieg laserowej korekcji oczu ?
Pytam się dlatego, ponieważ zaleceniem a nawet wymogiem po takim zbiegu jest brak możliwości dotykania oka przez 3-4 tygodnie oraz brak możliwości kontaktu z wodą ..
a dla mnie dużym znieczuleniem bólu jest gorący prysznic na głowę i masowanie skroni oraz oka ...
Będę wdzięczny za jakiekolwiek informację