Na forum jestem kilka lat ...
Z grubsza powiem ... kilkanaście lat temu chyba z 15 lat temu ( obecnie mam 33 ) stwierdzono mi KBG.
Wiadomo na początku badania okulistyczne ... bo to ból oka czy oczodołu ... wszystko OK
Później TK głowy wszystko OK .. trafiłem na lekarza który w trakcie klastra podfaszerował mi sterydami w kroplówce ... - pomogło na 2 lata mniej więcej .. później znowu spokój no i jakieś 5 lat temu przyszły ciężkie czasu bo siła bólu była w granicach 7-8 ... wtedy trafiłem do prof. Prusińskiego który przepisał mi isoptin i który jakoś działa na mnie w dawkach 2 tabletki 120 mg (isoptin SR) rano i 2 wieczorem aleeeeeeeeeeeee
największym tiggerem u mnie jest alkohol który lubię

Potrafię dostać ataki zaczynam brać isoptin w tych dawkach 2 tab rano i 2 wieczorem i po 2-3 dniach brania jest OK ale wystarczy że wypiję drinka to 30-40 minut i ból przychodzi, walcząc latami z tym znalazłem 2 swoje domowe sposoby na złagodzenie ataku.
Gdy dostaję atak pierwsze co to idę pod prysznic i odpalam dosłownie gorącą wodę która leci mi na cześć głowy gdzie mam atak ( ja dostaję zawsze w lewej skroni ) i taka gorąca woda leci mi na głowę a ja palcami masuję sobie skroń ... tak gdzieś przez 10-20 minut i ból z skali 7-8 potrafi zejść do 0 albo do 2-4
Drugim sposobem a raczej etapem bo zawsze po takiej kąpieli piję gorącą wodę a raczej wrzątek z czajnika.
siadam w ciemnym pomieszczeniu, gotuję wodę, przelewm do szklanki i powolutku piję sobie ..( chciałbym zaznaczyć że mam bardzo wysoki próg bólu bo picie wody zaraz zagotowanej nie sprawie mi kłopotu czy problemu )
Do tego wszystkiego czasem dorzucam KETONAL w sporych dawkach bo np. tabletki 100mg łykam 3 naraz i wtedy chyba kodeina działa narkotycznie i uśmierza mi ból, wiem że to szkodliwe, ale czasem pomaga, a skutki uboczne czuję na drugi dzień jak boli żołądek ...
Tak jak dzisiaj ... od 3 tygodni mam ataki biorę isoptin 2x2 tabletki 120mg SR i jest OK a wystarczy że napiję się piwa czy whisky i 30 minut i mam atak .... no to szybko pod gorący prysznic, masowanie głowy później po wyjściu spod prysznica gorąca woda z czajnika do picia i ból z 6-7 przechodzi do 2-3 czyli w stan spoczynku gdzie mogę siedzieć i pisać na tym forum tego posta i powoli iść spać

Mam nadzieję że komuś to się przyda a napewno nie zaszkodzi